8. Klánovice, aneb cesta tam a zase zpátky

01.02.2020 08:00

 

akce PRAHOU TURISTICKOU (PZP45)

akce IVV

akce DVOUSTOVKA

eTrasa

Základní údaje

Start: Klánovice (žst), 7.00-9.00 (36, 45 km), 9.00-11.00 (9, 15 km)

Cíl: Klánovice, rest. Smolík (u žst), 11.30 - 19.00

Trasy: pěší 9, 15, 36, 45 km

Startovné: Na trasách Prahou turistickou (9 km) je startovné pro děti do 15 let 5,- Kč, členové KČT na základě předložení členského průkazu 15,- Kč, veřejnost 30,- Kč. Zákazníci PP platí stejné startovné jako členové KČT.

Na ostatních trasách je startovné pro děti 10,- Kč, KČT 20,- a veřejnost 30,- Kč.

Na startu turisté dostali popis trasy, několik bylo nutno dokopírovat.

V cíli pak na každého čekala razítka měsíce, týdne Prahou turistickou s číslem do skládaček, další razítka, diplom, překvapení.

Statistika

Počasí: 13°C, zataženo, odpoledne mírný déšť

Účast: na trase 9 km 219 lidí z toho 25 dětí, 15 km 135, 36 km 50, 45 km 35, na e-trasách 52 lidí, celkem 491 lidí

Letos jsme pro vás připravili novinku v podobě e-tras. Původně jsme zamýšleli zařadit v této verzi jen trasu 9 km, ale protože se vršily dotazy i o dalších trasách, tak nakonec Marta všechny trasy postupně zařazovala mezi e-trasy. To jsme nečekali, ale my vám děkujeme za zájem a dobře nám tak. Takže kdo chtě, šel podle klasického papírového popisu, kdo chtěl šel e-trasu a někdo zvolil obě verze. Kdo absolvoval e-trasu, dostal do nového záznamníku Dvacet ve dva dvacet první či druhé razítko. Tento záznamník byl vytvořen pro nový trend v turistice - e-turistika, kterou se snažíme podpořit. První razítko jste mohli dostat předchozí sobotu na pochodě 1. Svobodná republika Žižkov. Zároveń se tím zúčastňujete soutěže v partnerství s projektem GEOFUN.

9 km trasa vedla do Šestajovic, kde ve svíčkárně dostali turisté na popis razítko a mohli si koupit vizitku či si vyrobit svíčku. Dál pokračovali kolem sportovního areálu, uličkami až do lesa a na rozcestí Cyrilov, odkud šli po zelené do Klánovic. Cestou prošli kolem dvou památných stromů. Trasy 15 km, 36 a 45 km vedly po červené do Úval, kde se rozcházely. Ty delší šly po červené ke sv. Donátu, kde se dělily. Nejdelší šla přes Přišimasy, Klepec do Limuz a ovocnářskou stezkou do obce Mrzky, tvrz Tuchoraz a podél Šembery. Ve Škvorci po červené až do cíle. Trasa 36 km od sv. Donáta vedla po žluté do Škvorce, Mukařova krásnými lesy. Dál přes Babice na rozcestí Na Plachtě s PP a opět do Škvorce. Z něho po červené do cíle. 15 km trasa vedla letos z Úval od rybníku Fabrák ulicí U Kaberny a po NS Včelí stezka do Škvorecké obory. Dál po červené do cíle. Cíl byl letos opět u nádraží Klánovice v hospodě Smolík. Troufám si říci, že letošní pochod se vydařil včetně počasí, nebývalé teplo na rozdíl od předchozích některých ročníků. Všem účastníkům děkujeme a těšíme se naviděnou! 

Pochod připravila Marta KRAVČÍKOVÁ, tel.: 739147514, e-mail: kravcikm@centrum.cz

 

—————

Zpět