6. Klánovice, aneb cesta tam a zase zpátky

17.02.2018 08:00

akce PRAHOU TURISTICKOU (PZP47)

akce IVV

akce DVOUSTOVKA

 

Základní údaje

Start: Klánovice (žst), 8.00 - 10.00 (19, 35 km), 9.30 - 11.00 (6, 14 km)

Cíl: Klánovice, rest. Smolík, 11.30 - 19.00

Trasy: pěší 7, 14, 9, 35 km

Startovné: Na trasách Prahou turistickou (6 a 14 km) je startovné pro děti do 15 let 5,- Kč, členové KČT na základě předložení členského průkazu 10,- Kč, veřejnost 20,- Kč. Po předložení průkazu Pražské plynárenské 0,- Kč.

Na ostatních trasách je startovné pro děti 10,- Kč, KČT 20,- a veřejnost 30,- Kč.

 

Na startu každý dostal popis trasy.

V cíli pak na každého čekala razítka měsíce, týdne Prahou turistickou s číslem do skládaček a další razítka, diplomek a drobnost.

 

Statistika

Počasí:  pod mrakem, sněžilo, -1°C

Účast: Celkem 412 lidí z toho 29 dětí, 6 km - 136 z toho 22 dětí, 14 km - 148 z toho 3 děti, 19 km - 67 z toho 4 děti, 35 km - 61 z toho 1 statečné dítě. Jsi dobrý Vojto, že jsi ušel tolik km. To by nezvládl mnohý dospělý.

Ohlasy z kroniky pochodu - např.: Moc krásně vytýčený pochod pro amatéry příjemnými pěknými organizátorkami. Pochodník Václav.

Krásně vymyšlený výlet, hezky jsme se prošli, zasoutěžili si a již se těšíme na další akci. Ivana a Pavel.

Báječná procházka, moc jsme si to užili. Děkujeme. Poulovi.

 V letošním roce si mohli turisté na startu v teplé čekárně na nádraží v Klánovicích vybrat ze čtyř tras. Nejprve se postupně vydávali na nejdelší trasu 35 km dálkaři. Jako první vyšel úžasný turista Hynek. Moc se jim líbilo, že měli velmi krátký popis, jelikož šli po modré až do Uhříněvsi, odkud pokračovali dál po červené přes Královice, sv. Markétu do Koloděj, kde opustili červenou a šli po neznačených cestách přes Stupice k Sibřině a dál do Dobročovic, za nimiž opět po červené došli až do cíle, který byl opět v restauraci Smolík. Letos musíme moc pochválit kuchaře za výborný guláš speciálně uvařený pro turisty.

Trasa 14 a 19 km vedly společně po modré k hájovně Nové Dvory a dál Xaverovským hájem k rozcestí V Ořešinách, modrá značka je spoře značená, takže kdo nedával bedlivý pozor, bloudil. V Běchovicích se rozdělily. Kratší trasa vedla kolem sadu Běžců po červené do Klánovic. Delší vedla dál do Dubče a odsud po neznačené cestě pře PP Lítožnice do Běchovic a dál do cíle.

Nejkratší trasa 6 km udělala kolečko Klánovickým lesem. Nejprve po modré k hájovně Nové Dvory a dál po zelené do ulice Pilovská, odkud se šlo po NS Lesní galerie až do cíle. Aby to neměli turisté tak fádní, tak si zasoutěžili. Na startu si mohli vzít papír s otázkami a dál se bavit cestou plněním pestrých úkolů. Musíme je moc pochválit, protože opravdu pilně úkoly plnili, a proto byli odměněni notýskem nebo ozdobnou tužkou. Moc jim děkujeme za vzorné splnění a smysl pro humor.

Také nás moc potěšila velká účast mladých lidí a dětí. Všem účastníkům děkujeme, přejeme zdraví a spoustu zážitků z dalších putování.

 

Pochod připravila Marta KRAVČÍKOVÁ

—————

Zpět