Toulání Pražačkou

19.11.2011 09:00

Účastníci: Marta, Jirka, Eva a ještě dva

Tentokrát se nás sešlo pět na Karlově náměstí u tramvaje č.10, kterou jsme dojeli na zastávku Biskupcova a došli na start v parčíku mezi posledními. Potkávali jsme pochodníky už vracející se do cíle.

Parkem po cyklo jsme došli mírným kopečkem k hospodě U bazénku a dále po rovince jsme minuli Klub beztíže. Procházeli jsme zahrádkářskou kolonií, kde byl i kynologický klub se cvičištěm a dvěma čtyřnohými obyvateli. Úzkou pěšinou jsme sešli k rozcestí a pokračovali dál mezi komplexem ubytoven, na jejichž konci jsme šli vlevo po schodech a dál souběžně lesoparkem s domy pod námi. Vyšli jsme na spodní části parku u dětského hřiště, kterým jsme na začátku procházky už šli, ale jeho vrchní částí.

U borovice na rohu jsme sešli dolů vpravo pěšinkou, na které jsme  minuli starý velký strom, ve kterém zahlédl Jirka veselý obličej zvířátka a všichni jsme mu dali za pravdu. Na rozcestí jsme odbočili vlevo a šli hezkou cestičkou lemovanou podzimními žlutými modříny. Vlevo jsme minuli zastřešenou studánku. Došli jsme ke schodům a po jejich vystoupání pokračovali rovně kolem rondelu. Za ním po schodech dolů do parčíku, kde byl start. Přešli jsme po přechodu a vešli do Pizzerie Nemesis, kde byl dnešní cíl.

Byla to příjemná sobotní procházka, po které jsme se všichni rozjeli domů ještě něco udělat.

—————

Zpět