6. Kolo, kolo mlejnský

04.02.2017 09:00

akce PRAHOU TURISTICKOU (PZP45)

akce IVV

akce DVOUSTOVKA

 

Základní údaje:

Start:  Kulturní dům Mlejn (Kovářova 4/1615, Praha 13), 9:00 - 11:00 (11 a 6 km), 7:00 - 9:00 (30km)

Cíl:  restaurace KD Mlejn, 11:30 - 17:00

      od 12.30 hod kapela - můžete si zazpívat , zatancovat nebo jen poslouchat

Trasy:  pěší 6, 11, 30 km

Startovné:  děti do 15 let 5,- Kč, členové KČT 10,- Kč, veřejnost 20,- Kč

UPOZORNĚNÍ:   Vzhledem k únorovému počasí, musíte počítat s ledem, náledím !!! Bude to klouzat !!! Hůlky se vám budou velmi hodit !!!

Na startu každý dostal popis trasy.

V cíli pak na každého čekala razítka měsíce a týdne Prahou turistickou s číslem do skládaček, IVV, Dvoustovky. A další.

 

Statistika:

Počasí:  1°C, kolem 11.00 chvilku slunečno a modrá obloha, ptáci pěli jak na jaře, později hustá mlha, která vydržela až do noci.

Účast:  zúčastnilo se 213 turistů, z toho 10 dětí (i v kočárku). Trasu si proběhlo také 5 pejsků.

30 km - 27 turistů

11 km - 143 turistů

6 km - 43 turistů

Ohlasy z kroniky: např. Děkujeme kamarádi, bylo to dobře značené, moc se nám pochod líbil. turisti z Čelákovic

Krásný zimní pochod. perfektní popis trasy. Tisíceré díky. Alena, Vláďa, Boženka

Tak jsem v sobotu nakonec dorazil ... nejdřív jsem u nás potrénoval na běžkách a když pak polevila ledovka na silnici, tak jsem se přijel podívat na Mlejn. V Praze sice počasí hnusný, ale jinak vše ostatní fajn - účast velice solidní, milá, přívětivá a rychlá pořadatelská služba, slušné zacházení a za deset kaček jsem toho dostal, že jsem to ani nepobral .-) Jestli vy nás moc nerozmazlujete .-)  Martin

V letošním roce jsme zvolili tři trasy. Nejkratší 6 km kočárkovou. Ta byla stejná jako v roce 2013. Vedla pěknými místy centrem Stodůlek opravdu kolem dokola okolo Mlejnu. Cestou se malí pochodníci mohli protáhnout i na dětských hřištích. Ti starší se mohli třeba kochat pohledem na sochu Rusalky od K.Gebauera. Celou cestu měli zpestřenu třemi úkoly. V cíli dostaly děti za své snažení čokoládičku. 11 km trasa vedla přes staré Stodůlky, Cibuleckým hájem, kde se kochali několika stavebními památkami ze zlaté éry Cibulky za biskupa Thuna-Hohensteina, který má velký náhrobek na nedalekém Malostranském hřbitově. Bohužel stavby jsou zchátralé. První stavbou byla nejstarší rozhledna Prahy kamenná věž Cibulka se sochou Škrtiče. Kolem golfu došli pěšinkami označenými vlastním značením do přírodní památky Motolský ordovik. Po zasněžené loučce k rybníku Brouček a dál PP U Hájů zpět do Stodůlek a Centrálním parkem do cíle. Tato trasa vedla zajímavými místy, převážně zelení. Protože vedla cestami necestami, byly pěšinky označeny vlastním značením, které se vyplatilo. Nikdo nebloudil. Nejdelší trasa 30 km vedla též pěknými místy, převážně po tur. značkách. Některé úseky byly zledovatělé, proto se hodily hůlky. Mezi nejhorší patřil úsek na modré podél skanzenu Řepora a úsek podél Radotínského potoka. K popisu jsme museli dávat proužek papíru - dodatek -  protože modrá značka hned od jejího začátku u metra Stodůlky chybí. Ještě byla matoucí dopravní značka na stezce pro chodce Zákaz vstupu. Zjistili jsme, že zde není kousek stezky zkolaudovaný. Nechápeme. Po červené kolem Kalinova, Taslerova a Maškova mlýnu došli dál nad lom s pohledem na cementáru v Radotíně. Tedy jestli byla v té mlze vidět. Ze Slivence se šlo kolem další technické památky Pacoldova vápenka. Dalejským údolím došli k Albrechtovu vrchu a dál do cíle. V cíli hrála unaveným turistům naše úžasná kapela. Všem účastníkům děkujeme a těšíme se na další setkání.

 Pochod připravila Marta KRAVČÍKOVÁ

—————

Zpět