4. Včera do Kladna, dnes do záporna

12.07.2014 08:00

akce IVV

Základní údaje

Start:  Český Brod (žst), 8:00 - 11:00 hod.

Cíl:  Vyžlovka, Hotel Vyžlovka, 12:00 - 16:00 hod.

Trasy:  pěší, 15, 24 km

Startovné:  děti do 15 let 10,- Kč, dospělí 20,- Kč

Na startu každý dostal popis trasy a zpočátku i tatranku.

V cíli pak na každého čekal Pamětní list, razítka a pozornost.

Ohlasy: např. - Dočkaly jsme se soboty, nazuly turistické boty, s Turbanem na pochod spěchaly, na 15 km se vydaly, trochu si zašly, nakonec se našly a do cíle zdárně došly. Blanka a Zuzka

"Jen ten, kdo se o to pokusí, zahlédne mlhavou cestu, která vede domů." Nejvzdálenější účastník pochodu Peter z Lidečka.

Soutěž  o nejmladšího, nejstaršího a nejvzdálenějšího účastníka!

Statistika

Počasí:  21°C, kdo přečkal ranní spršku dočkal se celkem dobrého počasí, polojasno až slunečno, větřík, poměrně teplo.

Účast:  zúčastnilo se 65 turistů, z toho 1 roční dítě, nejvzdálenější turista přijel až z Lidečka u Vsetína. Turisté přijeli z Prahy, Líbeznic, Průhonic, Poděbrad, Nymburka, Kolína, Mělníka, Kladna, Mimoně a Hlinska v Čechách. 

pochod připravil  Libor Pfeifer, tel.272937203, 733166241, libor.turista@centrum.cz, ruku k dílu přiložili Alena, Eva, Marta a Pavel.

—————

Zpět


ZÁPIS

Po ranní přeháňce se za turisticky příznivého počasí přihlásilo v Českém Brodě na vlakovém nádraží 65 turistů.

Na výběr měli ze dvou tras. 15km trasa vedla lesy podél Šembery a ke konci pěkným, skalnatým údolím. 26km trasa vedla přes obec Tismice se vzácnou románskou trojlodní bazilikou Nanebevzetí Panny Marie z konce 12.století (mimořádně otevřeno), dvojvrch Klepec se skalními bloky (největší Slouha u 8m) a přes ZÁPORNO (zeměpisně rovnovážné místo jako je na opačné straně vzdáleno Kladno od Prahy).

Činností lesních dělníků a předchozími dešti byly některé úseky obtížně průchodné a také ne zcela úplné popisy způsobily neplánované odchylky tras jednotlivců. Příjemný cíl poskytla zahrádka restaurace Vyžlovka.

Drobnými upomínkami byli odměněni nejstarší (83 let), nejmladší (1 rok) a nejvzdálenější (Lidečko u Vsetína) turisté.