4. Od metra k metru

26.12.2012 09:00

Z cyklu Putování zimní Prahou - PZP 40.

IVV

Základní údaje:

Start:  metro C - Roztyly, 9:00 - 11:00 hod.

Cíl:  metro C - Roztyly, 11:00 - 16:00 hod.

Trasy:  pěší 9, 15 km

Obě trasy křižovaly skrz-naskrz Kunratický les.

Startovné:  děti do 15 let 5,- Kč, členové KČT 10,- Kč na základě předplatních kupónů, veřejnost 20,- Kč

Na startu každý dostal popis trasy.

V cíli pak na každého čekala razítka pochodu a měsíce do skládaček, razítko Od metra k metru, razítko celoroční soutěže do sedmikráskového záznamníku, někdo razítko IVV a na všechny překvapení: teplý čaj s vánočkou.

Soutěž:

Tímto pochodem byla uzavřena celoroční soutěž "S Turbanem na Sedmikrásku" pro rok 2012, kdy turisté sbírali do Sedmikráskového záznamníku razítka a za 10 pochodů mohli mít 50% slevu na týdenní pobyt v penzionu Sedmikráska se snídaní pro držitele tohoto Záznamníku. Navíc 4 turisté uzavřeli Záznamník pochodu a dostali "Placku".

Zápis:

Byl 2.svátek vánoční a jako již každoročně se konal pochod Od metra k metru. Tentokrát vedl Kunratickým lesem a byly připraveny 3 trasy: 8,5 kilometrová pro děti a kočárky, 8 kilometrová s výstupem na Nový Hrádek a 15 kilometrová s výstupem na Nový Hrádek. Bylo pěkné počasí a tak se na startu u metra Roztyly postupně sešlo 117 turistů a 1 pes. Mezi dvounožci byla také jedna juniorka. Až z dalekých Drážďan nás přijel podpořit mladý pár a mimo jiné se na startu hlásili turisté z Plzně, Náchoda, Rakovníka, Havlíčkova Brodu a dalších blízkých či dalekých měst a obcí. Nejvíce bylo patrně turistů z Prahy. V restauraci U Krále Václava IV vítala Marta pochodníky na živé kontrole a rozdávala oddílové kalendáříky a seznam pochodů na celý rok 2013. Ti, kteří vyrazili na trasu 15 kilometrů, ji viděli dokonce dvakrát, neboť i kontrola č.2 byla na tomto místě. Do cíle u metra Roztyly dorazili všichni v pohodě ze stráveného dne v přírodě a těšili se na tradiční „TurBanský“ čaj a vánočku. Podle ohlasů v Kronice pochodu neměl nikdo problém s trasou ani s pořadateli. Nezbývá než konstatovat, že se 4.ročník pochodu tradičně povedl a naše snažení bude směřovat k ročníku číslo 5.

Za pomoc a spolupráci děkujeme: ÚMČ Praha 11, DP-Metro a Lesy hl.m. Praha

Zapsal Tomáš Lubovský-garant pochodu

Statistika:

Počasí:  ráno polojasno, 7°C, odpoledne zataženo, 8°C, sucho, teplo

Účast:  zúčastnilo se celkem 117 turistů, z toho 1 dítě. Do cíle došel i jeden pejsek. Na pochod přijeli turisté z různých koutů Čech, např. z Benešova, Havl.Brodu, Náchoda, Rakovníka či Plzně. Také přijeli dva turisté až z Německa, z Drážďan, kteří prý jezdí do Prahy na pochody pravidelně.

Ohlasy:

Děkuji za příjemné rozptýlení a chvilky strávené v přírodě. Podpis nečitelný

Ačkoliv poblíž lesa bydlím celý život, dnes jsem díky pochodu poznala hezká místa pro jízdy na kole. Podpis nečitelný

Trasa byla moc hezká, příjemné počasí a krásná příroda. Moc se mi to líbilo. Filip D.

Díky za snahu něco udělat pro jiné, což potěšilo. Ondra

Děkuji za krásný výlet, super trasu a prima počasí. V novém roce vše dobré. Blanka Špalková

Díky za organizaci. Pozdrav z Drážďan! Jana Farack a Denny

Děkujeme, že jsme se z ruchu velkoměsta a vánočního přejídání mohli projít krásnou přírodou. TURBAN je nejlepší. Marta Votavová

Prahu již celkem známe, ale v Kunratickém lese jsme poprvé. Zdejší prostředí se nám velmi líbilo. Turisté z Plzně

pochod připravil  Tomáš Lubovský, tel.: 607283173,  e-mail: tomzluk@seznam.cz, na startu a v cíli zajistili Eva, Věrka, Tadeáš, Zdeněk a Jirka a na kontrole u Krále Václava IV. Marta.

—————

Zpět