1. Parky a zahradami z hradu až na Vypich

16.05.2013 16:30

Z cyklu Procházky jarní Prahou - PJP 13.

Základní údaje:

Start:  Letohrádek královny Anny (tram), 16:30 - 18:00 hod.

Cíl:  Petřiny, restaurace U Holečků, 18:00 - 21:00 hod.

Trasy:  pěší 10 km, Letohrádek - Pohořelec - Ladronka - Petřiny

Startovné:  děti do 15 let 5,- Kč, členové KČT 10,- Kč na základě předplatních kupónů, veřejnost 20,- Kč

Na startu každý dostal popis trasy.

V cíli pak na každého čekala razítka měsíce a týdne Prahou turistickou s číslem do skládaček. A do toho razítkování nám hrála živě country kapela.

Zápis: 

Byl čtvrtek 16. května a u tramvajové zastávky Královský letohrádek nedaleko Pražského hradu se začaly tvořit hloučky lidí s batůžky. Nezasvěcený se divil, ale ti lidé věděli, proč se tu sešli. Čekali na start Podvečerního pochodu PARKY A ZAHRADAMI Z HRADU AŽ NA VYPICH. Počasí bylo sice větrné, ale neodradilo 216 procházeníchtivých. Po nezbytných startovních formalitách se vydali po trase Chotkovy sady, Královská zahrada, Horní Jelení příkop, Nový Svět-Pohořelec, Petřín, Ladronka, Obora hvězda a zhruba po dvou hodinách chůze doputovali do cíle, který byl v restauraci U HOLEČKŮ na Petřinách. Každý, kdo dorazil do cíle, pak dostal razítka všude kam potřeboval a chtěl. Většina usedla a zvlažila hrdlo a doplnila energii nabídkou zdejší kuchyně a grilu. Deset vylosovaných turistů obdrželo poukaz na 50% slevu k pobytu ve WELLNESS RESORTU HARRACHOVKA a pět bylo vylosováno k pobytu se slevou 30% v PENZIONU SEDMIKRÁSKA V HORNÍM MARŠOVĚ. Dva turisté splnili 5. pochod akce TURBANSKÁ POHORKA a odnesli si zaslouženou placku. Přestože v pozdních večerních hodinách zkrápěl pochodníky déšť, tak se pochod povedl a trasa se všem, až na pochopitelné vyjímky, líbila.

                                                                                                 Tomáš Lubovský

Statistika:

Počasí:  odpoledne 22°C a slunečno, k večeru 17°C, zataženo a slabý déšť

Účast:  zúčastnilo se 216 turistů (Tomáš měl dobrý odhad, očísloval 220 popisů :-))

pochod připravil  Tomáš Lubovský, tel.: 607283173,  e-mail: tomzluk@seznam.cz, na startu pomáhali Zdeněk s Věrkou, která poté přijela pomoci do cíle

—————

Zpět