21. Pochod k výročí otevření rozhledny na Petříně

27.08.2011 09:00

Účastníci: Eva, Marta

  Pochodu se aktivně zúčastnila Eva, která zvolila 15 km trasu. Jako každý rok i letos byl start u vchodu do zahrady Kinských na Smíchově. Eva se prošla k letohrádku Kinských, k jezírku, ke kostelíku sv. Michala, Růžovým sadem, kolem Štefánikovy hvězdárny k Petřínské rozhledně, kde seděla na kontrole Zdena. Dále prošla Petřínskými sady k Loretě, kde byla na kontrole Pavla, a dále ke Hradu, královskou zahradou do Letenských sadů a k Výstavišti, kde byl Standa a přes Stromovku k Trojskému zámku, kde byla poslední kontrola, a odsud po červených fáborkách přes vinice do cíle v Botanické zahradě Troja.

  Zde v cíli byla Marta se Zdenkou. Pochod pořádal KČT Praha. Byly dvě trasy – 15 a 30 km. Zúčastnilo se přes 80 lidí. Celý týden byla nesnesitelná vedra. Zákon schválnosti opravdu funguje, neboť ráno bylo teplo, takže jsme se dle toho oblékli, což byla chyba (z 36 stupňů na 13 stupňů). Zachránili nás pořadatelé akce, kteří nám půjčili deky. A nakonec se odpoledne přihnal i vítr a déšť. Takže počasí nic moc.

   Lidi přicházeli průběžně. Všude okolo nás bylo živo. Návštěvníci měli vstup dnes zdarma. Mohli si vyzkoušet různé atrakce v rámci Primátorského dne pod  záštitou primátora doc. Mudr. B.Svobody, CSc. Cílem veletrhu bylo ukázat, jak lze i ve velkoměstě dosáhnout naplnění rčení: „ve zdravém těle zdravý duch“. Mohli si vyzkoušet různá sportovní klání, ochutnat výrobky zdravé výživy. My jsme ze všeho viděli jen část souboje v šermu pana primátora.

  Okolo 18.00 hod přišli další pořadatelé pochodu. Vše jsme sbalili a vydali se posbírat fáborky. Celý den jsme ukončili v restauraci u ZOO teplým grogem.

Zapsala Marta

—————

Zpět