3. Od knihovny ke knihovně - Praha 1,2,3

05.10.2013 09:00

akce IVV, akce Dvoustovka

Základní údaje:

Start:  před Městskou knihovnou pob.Chmelnice (Koněvova 217/2597, Praha 3, Žižkov)

20 km    8:00 - 10:00 hod.

13 km    9:00 - 11:00 hod.

Spojení: Na start se dostanete tramvají č.1 a 9 na zastávku Chmelnice nebo Kněžská luka. Knihovna je uprostřed mezi nimi v přízemní budově Kulturního domu Chmelnice.

Cíl:  Ústřední knihovna na Mariánském náměstí, 12:00 - 17:00 hod.

Trasy:  pěší 13, 20 km

Startovné:  děti do 15ti let 10,- Kč, členové KČT 20,- Kč, veřejnost 25,- Kč

Na startu každý dostal popis trasy a ten, kdo chtěl, i vědomostní literární test.

V cíli pak každý obdržel Pamětní list pochodu, "knoflík" s datem pochodu, razítko pochodu do Záznamníku (pochod má 6 ročníků), někdo razítko IVV a razítko do Dvoustovky a pozornost. Několik turistů si odneslo placku TurBanské pohorky a tři turisté získali Pohorku hliněnou za zaplněný pohorkový oddílový Záznamník.

Zajímavosti: Trasa vedla kolem poboček Městské knihovny v obvodu Prahy 1, 2 a 3, pokud byla některá z nich otevřená, mohli jste vstoupit. Základní trasa 20 km vás vedla kolem všech sedmi knihoven plus knihovny Ústřední.

Po cestě jste prošli místy, kde byly na chodníky zvěčněny texty z knih známých autorů. Tyto nápisy jsou součástí projektu "Praha město literatury", jehož garantem je Městská knihovna v Praze, která je i autorem nápadu a provedení (viz vlevo: "Doporučujeme"). Mohli jste se tak začíst v Riegrových sadech, v Botanické zahradě UK a na Letné za Metronomem (viz vlevo: "Doporučujeme"). A v souběžné akci "Literární stezky", kterou pořádáme začátkem listopadu, si můžete přečíst zbylé dva úryvky (viz vlevo).

Navštívené knihovny:  Chmelnice, Žižkov, Záhřebská, Ostrčilovo náměstí, Dittrichova, Školská, Hradčany,  Ústřední knihovna  (13-18hod) - otevírací doby

Zápis:

Statistika:

Počasí:  slunečno, 16°C

Účast:  zúčastnilo se 70 turistů, z toho 3 děti (jedno se neslo v krosně na zádech maminky) a dva knihovníci. Turisté nebyli jen z Prahy, ale například i z Milevska.

13 km  - 50 turistů

20 km  - 20 turistů

pochod připravily Marta Kravčíková, e-mail: kravcikm@centrum.cz, a Alena Pokorná, na startu a v cíli pomáhali Karla s Jirkou.

—————

Zpět


Pár citací z ohlasů v kronice:

Děkuji za krásný pochod. Literární test si nechám na doma.  Ivana

Skvělá akce, poznali jsme spoustu nových míst, o kterých jsme nevěděli. Opravdu skvělé.  Petra Š. a Petr H.

Děkujeme za krásnou vycházku, popis trasy perfektní a ty upozornění na památky.

Nádherná trasa, výborné počasí. Není co vytknout.

Další z velice povedených pochodů od Turbanů. Počasí nám také velice přálo a poznali jsme spoustu krásných míst. Děkujeme a těšíme se na další pochod.  Růžičkovi

Velké díky za vydařený pochod! Přiznávám bez mučení, že většina informací pro mne byly novinky! Díky také za počasí – vyšlo bezvadně. Nehodláme reklamovat, ba naopak! Ať příští rok vyjde vše tak, jako letos.  Jakub, Věra

Děkuji všem pořadatelům za krásný pochod, kdy si turisté mohou rozšířit své vědomostní zkušenosti, ale není to jen o hltání kilometrů. Také v Praze je stále mnoho atrakcí.

Děkuji. Petr z Kutné Hory.

Krásný popis tratě a pěkně zvolená cesta. Díky a těším se na další.  Antonín