2. Od metra k metru

26.12.2010 08:00

Lze plnit turistickou trasu IVV

Základní údaje:

Starty:  stanice metra Zličín, Stodůlky a Nové Butovice,  postupně od 7:00 do 11:00 hod.

Cíl:  Radlice - Plavecký bazén SK Motorlet, 10:00 - 19:00 hod.

Trasy: 30 km, 13 km, 9 km

Startovné:  dospělí 20 Kč,  děti 10 Kč

Na cestu každý dostal popis trasy.

V cíli byl pro účastníky připraven Diplom, razítko pochodu a razítko IVV a ten, kdo chtěl, obdržel slevový kupon na pobyt v horské chatě. Plavecký stadion byl otevřený a byl zde jako překvapení volný vstup.

Zápis:

Přestože bylo ten den zataženo a od rána mrzlo, sešli jsme se a udělali něco pro své zdraví. Bylo potřeba rozchodit večery u pohádek, vánoční cukroví a punč (vaječňák,..). Terén byl namrzlý a nově posypaný sněhem, ale takový k této době roční už patří (taky mohlo být bláto). Na kontrole u kostela sv.Vavřince na turisty čekala vánočka a ti se ohlíželi, kde je k ní čaj nebo káva. Bude příští rok (samozřejmě i s čerstvou vánočkou). Trasa byla podle ohlasů dobrá, jen jeden turista prohlásil, že to na něj bylo moc krátké, že má rád stovky, aby si odpočinul. Někteří turisté sebou měli plavky a už na startu se těšili do vody, protože cíl byl v plaveckém bazénu. Tedy v bufetu plaveckého bazénu. Na závěr skočili do vody i někteří z nás.

Statistika:

Počasí:  zataženo, chvíli i sněžilo, -8°C

Účast:   zúčastnilo se 79 turistů a pes

Informace z trasy (od Marty):

Tentokráte to byl pochod námi organizovaný. První byl na startu ve Zličíně Tomáš od 7.00 hod, druhá Alča od 8.00 hodin na Stodůlkách a třetí já s Tadeášem od 8.30 hodin na Nových Butovicích. Počasí nám celkem přálo. V pátek na štědrý den lilo, v sobotu sněžilo a foukal silný vítr, v neděli svítilo sluníčko, ale byla zima asi – 11 stupňů, což některé pochodníky odradilo. Start byl na 9 km trasy sice od 9.00 hod, ale dva nedočkavci tam již byli. Dali jsme jim popisy, aby mohli jít. Ještě na nás čekal Libor, který si prošel trasu a zůstal v cíli. Vyndala jsem z batohu potřebné cedule, které jsme nalepili na sloup u kterého jsme stáli. Tadeáš vybíral peníze a já dávala popisy. Při každém příjezdu metra většinou nějaký turista přišel. S každým jsme si popovídali a s některými pak ještě v cíli. Tadeášovi byla zima, proto se začal postupně balit do svých vrstev. Asi za hodinu mu byla zima a už se neměl do čeho balit, tak se šel na chvilku schovat dolů do metra. Po desáté hodině jsem Tadeáška poslala do cíle k Liborovi, aby nám chlapec nenastydl. Myslím, že byl rád. Já jsem vydržela do čtvrt na dvanáct. Před jedenáctou se objevil Jirka. Pomohl mi sbalit věci a vydali jsme se spolu na 9 km trasu. Podchodem jsme došli do ulice Ovčí Hájek a dále ke galerii Butovice. Na kruhovém objezdu jsme pokračovali po cyklostezce k nádrži Asuán a od ní na křižovatku a pak do mírného kopečku k bývalé hrázi, kde sáňkovalo dost dětí. Chvilku jsme se na ně dívali, to už jsme byli zahřátí. Došli jsme k domečkům ve starých Butovicích a k Tomášovi, který byl u kostelíku Sv. Vavřince na živé kontrole. Přejel sem autem ze startu na Zličíně a vystřídal svoji ženu Alenku. Zdrželi jsme se asi hodinku, více méně prokecali, snědli kousek vánočky a šli dále k záchranné stanici zvířat, pak rovně k Prokopskému údolí. Cestou jsme odbočili vpravo na vyhlídky z Dívčích hradů a z Děvína. Zde stála ze sněhu pěkně vymodelovaná asi Šárka a hleděla na Prahu. Kolem vodárenské věže a hřbitova v Radlicích jsme došli do cíle v bazénu v Radlicích. Zde byl Libor se Zuzkou, Tadeášem a Alčou. Ještě jsme stihli otevřené občerstvení. Dali jsme si pivo a česnečku. Zatímco jsme si sdělovali zážitky, dorazil i Tomáš. Přivezl s sebou vánočky, které zbyly. Poslední turisté, kteří dorazili do cíle, tak dostali na cestu celou vánočku. Já s Jirkou jsme si šli zaplavat a ostatní šli domů. V cíli zůstal Tomáš, aby počkal na poslední čtyři turisty. Po zaplavání jsem i já jela domů a Jirka s Tomášem tam zůstali do konce. 

pochod připravil  Tomáš Lubovský, tel.: 607283173,  e-mail: tomzluk@seznam.cz

—————

Zpět